CHP İl Başkanı Güç Erken Seçim İçin Çağrı Yaptı

CHP gençlik kolları, CHP'li gençlerin dava süreci, Adalar ilçe Gençlik Kolları Başkanının tutukluluk durumuna ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Partinin İzmir il binasında önünde gerçekleştirilen basın açıklamasından sonra konuşan İl Başkanı Çağatay Güç de erken seçim çağrısı yaptı. Güç, "Yüzde 24 oy oranına sahip bir siyasi anlayış, yüzde 76'yı yönetmeye çalışmaktadır" dedi.

CHP İl Başkanı Güç Erken Seçim İçin Çağrı Yaptı
18 Şubat 2026 - 15:02

TUNAY AFYON-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları, partilerinin il binası önünde CHP Gençlik Kollan Genel Başkanı Cem Aydın'ın devam eden dava süreci, Adalar İlçe Gençlik Kolları Başkanının tutukluluğunun devamıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan konuşmanın ardından söz alan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç erken seçim çağrısında bulundu.

“Yüzde 24’e 76” Vurgusu

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, “Gelinen noktada tablo nettir. Yüzde 24 oy oranına sahip bir siyasi anlayış, yüzde 76'yi yönetmeye çalışmaktadır. Bu durum; idari, hukuki ve ekonomik açıdan ülkenin yönetilemediğini açıkça göstermektedir” dedi. Güç, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu süreçten sonra en kısa sürede erken seçime gidilmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek, “Mevcut siyasi irade bu ülkeyi yönetememektedir. Ne emeklinin karşılığını verebiliyorlar, ne gençlerin beklentilerine cevap olabiliyorlar, ne de emekçilerin taleplerini karşılayabiliyorlar. Toplumun hiçbir kesiminde karşılıkları kalmamıştır. Artık ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi ne ihtiyacı olduğu ortadadır. Bu nedenle kendilerine açık bir çağrıda bulunuyoruz: Erken seçim kararı alınmalıdır. Şantiye alanlarında fotoğraf çektirerek, yaşanan her sorunu yalnızca iklim krizine bağlayarak; İzmir'de, İstanbul’da siyasi polemik yaparak bu anlayışı sürdüremezler. Bu siyaset tarzının ülkeye bir faydası yoktur. Bu iktidar, yeni yatırımlar üretmediği gibi geçmişte yapılmış yatırımları da satma yoluna gitmektedir. Oysa biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak yüzde 40 oy oranıyla Türkiye'nin birinci partisiyiz ve ülkeyi yönetecek güçlü kadrolara sahibiz. Artik erken seçim diyoruz” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum