04.17'de duran saat, Seferihisar 6 Şubat'ı unutmadı

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 04.17'de bir araya gelen yurttaşlar, depremde hayatını kaybeden binlerce insanı saygı ve sessizlikle andı.

Anma programında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 6 Şubat’ın yalnızca bir tarih değil, Türkiye’nin hafızasına kazınmış derin bir acı olduğunu vurguladı. Yetişkin, “Bugün burada yalnızca bir tarihi anmak için değil, unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı haykırmak için bir aradayız. Saat 04.17, takvimlerden silinmeyecek bir acının adıdır,” dedi.   Depremin üzerinden zaman geçse de acının ilk günkü gibi taze olduğunu ifade eden Yetişkin, “Kaybettiklerimizi unutmadık, unutmayacağız. Sessizliğimiz bir suskunluk değil, saygıdır. Bir arada duruşumuz yalnızca yas değil, dayanışmadır,” sözleriyle meydanı dolduran yurttaşlara seslendi.   Anmanın yalnızca geçmişi hatırlamakla sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Yetişkin, konuşmasında geleceğe dair sorumluluklara da dikkat çekti. 
“Anmak, aynı zamanda geleceğe karşı sorumluluk almaktır. Bu topraklarda bir daha aynı acıların yaşanmaması için bilimin rehberliğinde, dayanışmayla ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.   Depreme dirençli kentler oluşturmanın bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirten Yetişkin, insanı merkeze alan bir şehircilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.    Konuşmasını “Sessizliğimiz saygı, birliğimiz umut olsun. Unutmadık, unutmayacağız,” sözleriyle tamamladı.   Gece anma programına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sessizliğin saygıya, birliğin umuda dönüştüğü gecede Seferihisar, 6 Şubat’ta hayatını kaybedenleri bir kez daha unutmadan andı.

 

seferihisar cumhuriyet meydanı i̇smail yetişkin 6 şubat depremi